Vi måste göra något!

28 mars 2019

Vi måste göra något! Visst genomförs det en hel massa bra saker av en rad olika aktörer och initiativtagare med hjärtat på rätt ställe. Heja er! Men vi kan göra så mycket mer. Under tjugofem år har jag helhjärtat ägnat mig åt att hjälpa människor bort från missbruk, ett destruktivt leverne, arbetslöshet, psykisk ohälsa och meningslöshet. Glädjen att få leda en människa från hopplöshet till hoppfullhet är svår att beskriva. Den måste upplevas! Nu tänker jag fortsätta göra något och förhoppningsvis med dig och ditt företags hjälp.

I dag har jag arbetat med två saker. Det ena har varit att skriva ett material om arbetet FLOW som jag kan ha med mig då jag möter kunder och företag. Där berättar jag om vad FLOW är och varför det är viktigt. Jag erbjuder ditt företag att bli partner i FLOW Academy. Flow Academy är en tredagars inspirations och väglednings akademi där ungdomar mellan 17-21 års ålder möter mig och mitt team för inspiration, undervisning, vägledning och coaching.Härifrån hjälper vi sedan så många som möjligt på vägen till utbildning eller uppstart av företag. 

Men hur skall vi då kunna genomföra dessa FLOW Academy både lokalt och globalt? Min plan är att tillsammans med dig och ditt företag skapa ekonomiska förutsättningar genom ett årligt bidrag, samt att med ditt och dina medarbetares kunskap kunna exemplifiera det goda ledarskapet. Jag önskar att dina pengar skall användas på ett meningsfullt och resultatskapande sätt, men jag önskar också att ni skall kunna bidra i våra workshops och som rådgivare och mentorer mellan akademierna och de processer vi hjälper unga människor in i.

Därför är FLOW Network ett partnerskap som utmanar och utvecklar dig och din personal genom att vara personligt engagerad när vi arbetar operativt. För att uppmärksamma FLOW genomför vi varje år FLOW Adventure som är ett äventyr öppet för alla och då vi samlar in pengar och håller föredrag på olika platser under äventyrets gång. I år startar äventyret måndag den 24 juni i Värnamo för att avslutas i Stockholm den 6 juli. Genom att vandra, paddla, cykla, löpa och sedan paddla igen skall vi ta oss hela distansen och på vägen hålla föredrag om vad FLOW kan få innebära för unga människor.

Om du och ditt företag längtar efter att få göra skillnad på ett lite annorlunda sätt är detta för er. Det är meningsfullt, viktigt och ett bra sätt att praktisera det goda ledarskapet. Låt mig få komma ut till ditt företag och berätta mer om detta i samband med ett föredrag för din personal och förbered dig på att bli utmanad och inspirerad. Visst längtar du väl efter det?

För mig personligen är detta oerhört inspirerande. Det är en dröm som jag tänker förverkliga. Allt skapas två gånger. Först i tanken, sedan i verkligheten. Nu är jag i fasen då jag lämnar min tankesmedja och ritbordet. Nu byter jag ut crossfit träningen som basträning för att mer och mer förbereda mig för sommaren genom att lära mig paddla kajak (Jönköpin - Motala 120 km, Nyköping - Stockholm 150 km), cykla mtb ( Motala - Norrköpig 100 km), löpa långa sträckor ( Norrköping - Nylköping 65 km) och vandra (Värnamo - Jönköping 70 km nonstop).

Jag har fått support av ett par företag som hjälpt mig med bra kläder och en bra kajak. Jag söker efter dom som kan supporta mig med bra cykelväskor, vattentäta packpåsar och en bra sovsäck samt löpar och vandringsskor. Kanske är ditt företag intresserad av vara sponsor? Oavsett om jag har sponsorer eller ej så kommer jag genomföra detta men känn dig varmt väkommen att bli en del av detta.

Äventyret kan man delta i på en eller flera sträckor. Varje deltagare bidrar med en gåva till FLOW och min ambition är att samla in medel under äventyrets gång. Som sagt, jag brinner för detta och vill att du skall vara med! Så kontakta gärna mig för att få veta mer och vänta inte med att boka en inspirationsföreläsning med mig då jag berättar om visionen om FLOW.

Tänker du bli partner, så boka redan nu in lördag den 23 november. Då skall vi ha en fest i Stockholm med god mat och underhållning och framförallt berätta om vår första FLOW Academy som vi genomför i Etiopien sista veckan i oktober. Skall du med?

Vi hörs!
Peppande hälsningar från mig till dig!
Anders Ahlenius