Vad går pengarna till?

20 juni 2019

God kväll,
Efter en dags arbete skyndade jag mig hem för att börja packa min utrustning och hämta vår följebil vi skall ha under de kommande veckorna. Det blir en Caddy med takräcke som Peter Lindahl och företaget BOB System i Värnamo håller mig med. Tack ska ni ha för det! En fråga jag vill bevara så tydligt som möjligt i kvällens inlägg är följande: Vad går egentligen pengarna som jag samlar in till via swisch?

Det är en bra fråga som har sina självklara svar för mig, men inte för dig som bara hört om FLOW projektet eller läst om det. En av mina goda vänner som skall cykla och springar med mig från Motala till Nyköping nästa helg uppmärksammade mig på det vilket jag är tacksam för. Jag skall försöka redogöra för detta i mitt blogginlägg men också i morgon då jag har P4 som frukostgäster hemma hos mig då dom gör ett program om satsningen. Tror dom börjar sända vid kl 08:00 

Till att börja med vill jag säga att pengarna som jag vill samla in nu och framöver definitivt inte samlas in för att jag själv skall få möjlighet att resa omkring och uppleva saker ,om det nu är någon som tänker den tanken. För mig är det en längtan efter att få inspirera och vägleda unga människor som är på väg ut i livet. Jag gör det på min egen fritid, jag tjänar ingenting på detta och jag vill att så mycket av pengarna som möjligt går till FLOW Academy.

Med all rätt har du och andra frågor och jag förstår att jag behöver visa på ett resultat och på ett sunt och trovärdigt agerande. För mig personligen är detta också jätteviktigt.  Målet jag satt att samla in är 50 000:- som jag hoppas skall räcka till FLOW Academy i Etiopien i oktober. Så här kommer en ungefärlig redogörelse för hur jag tänker använda pengarna.

1. Dom som får frågan av mig eller själv erbjuder sig att åka med och undervisa under tre dagar får biljetten och boendet betalt från projektpengarna. Jag har räknat med tre personer som undervisar, inklusive mig själv.  För tre flygbiljetter och boende har jag räknat på 25 000:- Det innebär en vanlig flygbiljett i ekonomiklass och tre dagars enkelt boende och mat i en by som heter Kangaten i sydvästra etiopien.

2. För arbetet med att anta de tjugo deltagare som får plats i FLOW Academy, tio män och tio kvinnor i åldern 17-20 år från Nyangatomfolket i regionen har jag räknar på 3000:-  Jag har en lokal koordinator som hjälper mig att jobba med antagningsprocessen och han gör det utan att själv ta betalt. Det är en ung man jag samarbetat med i ett annat projket under fem år och som är en av ledarna i regionen.

3. De resterande 22 000:- täcker boende och mat för våra deltagare som kommer bo enkelt men med tre mål mat om dagen under FLOW Academy.

Den dagen jag har möjlighet att genomföra detta på ett billigare eller smartare sätt i framtiden kommer jag naturligtvis att göra det. Men Etiopien ligger långt borta och då ställer sig en del säkert frågan varför just Etiopien? Jag väljer att genomföra den första satsningen i Etiopien eftersom jag känner väldigt mycket för flera av folkgrupperna, tjugo stycken till antalet i regionen.

Dom jag vänder mig till har inte dina och mina möjligheter att kunna bli den bästa versionen av sig själv pga fattigdom, brist på kunskap och ett visst utanförskap. Dom lever i föränderliga tider vilket medför enorma påfrestningar för dem och deras kultur då dom är seminomader. I ett samhälle där industialismen kommer i hög hastighet skapar det stora påfrestningar för dem. Jag har ett hjärta för dem och vill därför göra vad jag kan.

Nästa år då jag har som mål att genomföra FLOW Academy på två platser i Stockholm kommer vi ha mindre kostnader av naturliga skäl, inga långa resor och en helt annan samhällsstruktur, men i oktober är vi i Etiopien och då är det dom här kostnaderna som gäller.

Sommarens insamling via swisch utmanar främst privatpersoner som vill vara med och bidra. Det kommer inte vara hållbart i längden och därför är min ambition på sikt att få stöd och partnerskap av företag som vill vara med och stötta ekonomiskt på årsbasis.

På bilden ser ni två av mina goda vänner som är med och arbetar med insamlingen och genomförandet. Marcus i den gröna tröjan är med mig på hela äventyret och dessutom på plats i Etiopien i höst för att undervisa om hur man kan arbeta med plast  och plaståtervinning i ett företagande. Håkan Egerhag i cykeldressen skall springa och cykla med mig från Motala till Nyköping. Jag skall undervisa om självledarskap, att utveckla styrkor och ett liv med mål och mening. Tillsammans kommer jag och Marcus även leda workshops där dom jobbar i grupper.

Deras och mitt engagemang är äkta och jag hoppas att vi kan etablera ett förtroende hos dig så du vill vara med och hjälpa oss nå vårat mål. Har du frågor kring projektet och vill veta mer, så tveka inte att höra av dig till mig på telefon 0768-222722 eller mail anders@fivecontinents.se.

Vill du vara med och bidra till projektet så kan du swisha in en gåva på 1236760052
Önskar dig en riktigt fin midsommar.

Med vänlig hälsning Anders Ahlenius