ARE YOU READY?

30 november 2018

Att få vara den bästa versionen av mig själv oavsett om jag står på en scen och föreläser, coachar en annan människa, jobbar med ledar och grupputveckling, eller är ute på fjället eller i skogen och fiskar är viktigt för mig.

På den fina fredagsbilden jag har lagt upp i det här inlägget försöker jag visa den bästa versionen av sig själv. Det är inte så lätt att försöka förmedla ett budskap i en enda bild men fotografen Tobias Fischer och varumärkesbyggaren Giggi Sundler hjälpte mig klä min dröm i bild, och jag är jättenöjd med deras jobb.

Jag är övertygad om att alla vill vara den bästa versionen av sig själv och jag vill uppmuntra dig att vara ett äkta original i stället för en dålig kopia.  I det här blogginlägget jag ställer frågan till oss alla - om vi redo att leda oss själva och andra från dröm till verklighet.

Hej alla glada! Jag kom hem i går från en vecka i södra Etiopien, där jag tränat unga ledare att lära sig implementera goda vanor och leda utifrån goda vanor. Dom är unga, amitiösa, motiverade, skarpa, coachningsbara och har drömmar som dom avser att förverkliga. Resan från dröm till verklighet är själva utmaningen och frågan är - Are they ready? Den frågan gäller oss alla - Are we ready?

Trots att ledarskap finns på alla nivåer tycks utmaningarna öka och inte minska. Vi behöver sätta in vårt ledarskap i ett mycket större perspektiv även när vi arbetar i mindre sammanhang. På nyheterna i morse återkom larmen om den globala miljöns negtiva utveckling. Skall våra ambitioner att göra dröm till verklighet behöver det vi är och representerar ha ett större perspektiv än att bara lyckas med att pilla bort luddet i vår egen navel. Livet är större än de agendor som är alltför upptagen med att göra ekonomiska vinster och kapa marknadsandelar. Visst måste väl det ledarskap vi vill vara en del av, kunna förverkliga sitt företags eller sina egna drömmar utan att det blir på bekostnad av en sämre miljö och sämre levnadsvillkor för andra människor.

I går åkte jag direkt från flygplatsen och föreläste på STENA Recycling om vikten av goda vanor i vårt ledarskap.
En av de goda vanorna är VINNA - VINNA. Det handlar om att vi faktiskt kan skapa resultat och nå våra drömmar utan att någon annan förlorar. Det kanske är provocerande för någon. Tyck det då. Jag tycker i alla fall att det är attraktivt att båda kan vinna. Det borde vara en enorm framgång för de säljare som kan odla goda relationer med sina kunder och göra business där båda vinner?

Hur vi förbereder oss för att leda bra i en snabbt föränderlig värld där miljön är en många stora utmaningar? Jag tror vi behöver reflektera över vem vi är och vad vi vill bli ihågkomna för en dag...dom ledarna som körde allt i botten eller dom ledarna som vände trenden?

Hur sätter vi oss själva i rätt rörelse och riktning? Hur hanterar vi friktion som uppstår mellan den stora drömmen om en bättre värld och den lilla drömmen som ibland inte är större än ditt navelludd? Hur skapar vi goda resultat där alla får vinna? Om jag hade ett enkelt svar så skulle du få det, men det har jag inte. Det jag däremot vet är att jag, du och alla andra måste börja med oss själva. Hur blir vi den bästa versionen av oss själv? När vi påbörjat den resan och kommit en bit på vägen kan vi sedan börja leda andra i rätt riktning. Låt vår generations tak bli nästa generations golv.

Vill du jobba med din resa från dröm till verklighet och utvecklas som ledare?
Jag erbjuder dig personlig ledarskapsträning, grupputveckling och utmanande föreläsningar.
På min hemsida hittar referenser från kunder samt mer om vad jag kan erbjuda.
www.fivecontinents.se

Önskar dig en riktigt bra adventsmånad. Och du, jag vet att det är ruggift och mörkt ute nu. Men förbanna inte mörkret - tänd ett ljus, brygg lite gott etiopiskt kaffe och börja skriv ner en plan för hur du skall gå från dröm till verklighet. /Anders