Point of no return

30 juni 2019

God kväll på er!
Så har vi gått i mål med etapp två. Den första etappen från Värnamo till Motala innehöll 75 km med vandring och 110 km kajakpaddling med ömma fötter, värkande axlar och allmänt trötta kroppar, men med en god känsla efter att ha fått veta att ni varit med och samlat in 27 000 kronor. Den andra etappen från Motala till Nyköping innehöll 140 km mtb cykling efter Göta kanal och 41 km löpning i strålande väder. Alldeles för varmt men vi längtar ju efter värmen hela vintern så det vill jag inte klaga på även om det var tufft att prestera i.
Även i kväll är känslan fantastisk då jag ser att ni varit med och samlat in - 39 000 kronor! Wow!

Jag är så glad och tacksam för att ni är med och gör detta möjligt! Tack till er alla!

I dag gick vi upp 05:00 och började förbereda oss. Vi laddade med frukost och fixade med kläder inför dagens etapp. Jag har ju haft förmånen att ta mig från Motala till Nyköping med vältränade förebilder: En gyminstruktör, en idrottslärare och en MTB cyklist och ultralöpare. Dom hade färglada tajts och såg allmänt proffsiga ut. Ryggsäckar med vatten och hela paketet. Jag försökte se ut som dom men lyckades inte riktigt:)

Visst, jag hade en snygg träningströja från Värnamo Crossfit men det var också det enda. Min fru tycker inte jag skall ha tights så man tager vad man haver. Det blev mina gamla Boss badbrallor som tjänat mig troget i många år. Mina kompisar tycker om mig ändå så jag kände mig som en i gänget då vi gav oss av.

Efter de senaste dagarnas utmaningar och framförallt gårdagens cykling visste jag inte riktigt hur det skulle kännas i dag. Vi började promenera i ett bra tempo och gick de första 5 kilometrarna. Yes! Nu var det bara 36 kilometer kvar.De nästkommande 5 joggade vi och det tog bara ett par kilometer innan jag kände gårdagens cykling i benen. Efter första milen blev det vätskepaus vid följebilen innan vi gjorde en annan taktik för den kommande milen. Vi sprang en kilometer och gick en tills vi tog kaffe paus efter 22 km.

Där väntade något som Malin Öster bakat och tagit med sig upp hit. Någon sorts fantastisk blåbärskaka som smakade underbart! Efter fika fyllde vi på med sportdryck och vätska innan vi tog oss vidare. Men nu var det slut på löpningen. Mina ben var helt stumma och jag hade fullt upp med att gå. Jag sade åt mina vältränade vänner att köra sitt race, så kunde vi mötas vid målet, men icke sa nicke. "Detta gör vi tillsammans" sade dom och gick tillsammans med mig. Vilka härliga vänner! Dom kunde mycket snabbare men valde att gå med mig. All my love to you friends!

Värmen var riktigt brutal de sista två milen och vi hade en dålig sträcka med mycket trafik och noll skugga. Då vi kom in i Nyköping och så småningom gick i mål fick vi bananer och jordgubbar av Börje och Gert innan vi tog oss till Horns camping, en underbart vacker plats där det blev dusch, mat och tätluppsättning. Efter att ha sagt adjö till gänget som följt med mig och Marcus dessa dagar blev det kaffe och en timmes vila innan min fru Linda, min dotter Agnes och vår hundvalp Sune kom hit för att vara vårt supportteam fram tills på tisdag.

Vi hade önskat oss ostbågar och godis. Ostbågarna skyfflade vi i oss illa kvickt men godiset sparar vi till morgondagen för nu kommer det storta eldprovet med fyra dagars paddling till Stockholm. Det har redan börjat blåsa rejält och vi skall ha nio sekundmeter västliga vindar i morgon så det gäller att ligga nära land så vi inte driver över till Estland.

Nu är det ingen återvändo. Point of no return. Har vi kommit så här långt med både utmaningarna och insamlingen så skall vi göra allt för att ta oss i mål. I natt drömde jag att drottning Silvia stod utanför slottet och välkomnade oss. Det kommer ju såklart inte hända men jag skall ha det som en målbild då jag sätte rpaddeln i vattnet i morgon:)

Vi önskar er en god natt och en fantastisk morgondag. Kom ihåg att leva det bästa livet du kan, det är du värd!

Vill du hjälpa oss att samla in de sista 11 000 kronorna så utmana dina kompisar så har vi en god chans att få ihhop pengen till FLOW Academy i Kangaten, Etiopien i slutet av oktober. Du kan swisha på 1236760052 och märka insamlingen "FLOW". 

Keep moving forward!

Anders