Personlig ledarskapsträning

13 augusti 2018

I år, 1 februari 2018 tog jag det stora steget och utmanade mig själv. Efter tjugofem fantastiska och utvecklande år som ledare i kyrkan både i Sverige och internationellt, gick jag vidare in i någonting nytt. Jag har sett det som en stor förmån att haft förtroendet att leda, träna, utmana och inspirera människor till att blomma ut till det som dom var födda till. Att ha fått vara medvandrare till människor som rotar sig, växer och blommar ut kommer alltid vara min stora passion i livet, och även framöver. Men nu är det på ett annat sätt både i en ny roll som egen företagare, men också som människa.

Javisst, det är alltid människor och livet som det handlar om, men nu på ett lite annorlunda sätt och på en spelplan som är lite annorlunda än den jag tränade människor på innan. I kyrkan fanns generellt en gemensam tro och övertygelse som gick att utgå ifrån. Nu blir det mer mångfacetterad. Inte sämre eller bättre, men annorlunda. Nu kan jag inte ta för givet att en människa jag tränar generellt delar samma tro och övertygelse ,som jag tidigare var van att man gjorde. Nu blir arbetet med att förstå exakt var varje individ befinner sig i livet ännu viktigare i mitt förberedande inför varje uppdrag för att kunna skapa maximalt mervärde. Du skall alltid känna att jag tillför ett mervärde!

Vi talar om det situationsanpassade ledarskapet. Att förstå var människor man arbetar med har sitt rotsystem, sin värdegrund , sina ambitioner och hur dom är som personer, och vilken specifik utmaning individen och deras grupp står i just nu. Det är det som personlig ledarskapsträning handlar om för mig - att förstå din situation och utmaning och utifrån din berättelse kunna vara din medvandrare och coach.

Jag möter både individer i chef och ledarpositioner samt team, som ser ett mervärde i en medvandrare och coach utifrån. Ibland är vårt ledarutvecklingsprogram Dynamic Management det bästa verktyget, och ibland är beteendeinstrumentet IDI det bästa verktyget. Det som avgör vilka verktyg eller metoder som skall användas är din och er specifika situation. Varje säsong du möter är ny, varje utmaning du möter har sina olika moment och varje uppdrag du går in i är unikt. Hur ser den kommande hösten ut för dig? Vilka är dina key issues? Vad måste du prioritera, och hur skall du klara av det på bästa sätt? Vad behöver du träna på för att utvecklas som ledare?

Jag vill önska dig en fantastisk höst! Jag hoppas och tror att du får blomma ut till den bästa versionen av dig själv och kunna vara en ambassadör för det goda ledarskapet. Skulle du vilja ha en medvandrare och coach under hösten för egen del eller för ditt teams del, så tveka inte att höra av dig mig.

Nu ger jag mig ut i det vackra vädret för att filma lite tillsammans med min dotter och inom kort kan du gå in på sidan och titta på vad vi har på gång inom kort. Hälsningar Anders Ahlenius, personlig ledarskapstränare

#detgodaledarskapet #fivecontinents #dynamicmanagement #idi