Från väg till vatten

24 juni 2019

Hej på er! Så har vi gått i land någon mil norr om Gränna efter en härlig paddlingsdag men också väldigt tung de sista femton kilometrarna. Vi bor på en jättefin camping som heter Getingaryd som drivs av Susanne Jackson och vi får bo här gratis i natt. Tack Susanne! Vi rekommenderar verkligen din fina camping med underbar utsikt över Vättern. Vi är väldigt tacksam för att vi slapp gå i dag då fötterna, särskilt Marcus fötter var helt trashade vilket kanse syns på bilden?  I dag har mage, rygg och axlar fått känna att dom lever och i morgon bitti blir det garanterat ömmaoch värkande kroppar som paddlar norrut i soluppgången. 

I morse klockan fem var vi igång och förberedde kajakerna inför de kommande dagarna. Vi sladdade in på McDonalds för en drive in frukost som vi inmundigade på vätterstranden innan avfärd. Den första milen var smidig, och även den andra om jag tänker efter. Efter två mil åt vi lunch innan vi paddlade vidare, men nu började det bli slitigt då vi fick motvind. Om man har legat på playan i dag har man nog inte tänkt på det, men ute på sjön var det motigt då vi fick börja kämpa för varje meter.

Sista repan till Gränna var riktigt seg och när vi väl kom fram blev det glass och kaffe och en halvtimme utsträckta i solen i lä bakom ett hus. Här insåg vi att tiden rann ifrån oss och att vi inte skulle orka med den planderade distansen för dagen. Vi ringde Robert som kör vår följebil och bad honom hitta en alternativ plats innan vi paddlade vidare.

Paddlingen norrut efter Gränna var....inte skön. Vi fick redan efter tre fyra kilometer kapitulera och hittade in liten grusvik där vi fick vila kropparna lite då det blåste för mycket. Det är i den viken jag tog bilden på Marcus. Efter mat och kaffe laddade vi för sista rycket och kom efter sju kilometer pannbenspaddling till Getingaryd där Robert mötte oss i hamnen. Fy vad skönt att gå iland!

Robban hade slagit upp våra tält och efter klädbyte blev det mat, igen. Man blir rätt hungrig en sån här dag så tortellini, pasta och tomatsås, godis och kaffe, frukt och en liter mjölk gick åt. När man sitter efter en lång dag och återhämtar sig är man riktigt nöjd. Det påminner om när man kört ett pass på Värnamo Crossfit med Dirk Zöllner eller någon annan av dom fantastiska instruktörerna. Dom är grymma allihopa och vet hur man skall köra slut på sin grupp:) Så kändes det i dag.

Nu har vi lagt oss och somnar strax. I morgon klockan fem är det uppstigning och målet kommer vara Motala. Vi hoppas vinden vänder...

TACK till alla som stöttar oss och tack till er alla som  swishar in gåvor till arbetet med FLOW, det är därför vi gör  detta. Vill du ge en gåva till arbetet så swisha gärna en slant till 1236760052 och märk gåvan med FLOW. I morgon skriver vi till e rigen så fort vi nått vårt mål. God natt.

/Anders