Flow Adventure 2020

6 februari 2020

Så länge kvar, men sex månader går fortare än man tror. Träningen inför vårt andra Flow Adventure är igång och jag är så laddad! Den här gången lämnar vi kajakerna och cyklarna hemma. I stället tar vi på oss ryggsäckarna och tar sats för en spännande och lång vandring på nästan tjugo mil och med lika många höjdmeter som Mt.Everest. 8848 m.ö.h

För dig som inte vet vad Flow Adventure är, så gör jag en kort sammanfattning om vad FLOW är. Det står för Future Leaders Of the World och är ett arbeta som jag startade upp 2018. FLOW handlar om att se potentialen i varje ung människas liv ,även om förutsättningar och omgivning säger något annat. Jag bygger detta på tre viktiga ben:

1. Flow Academy, som är en tredagars väglednings och inspirationsakademi. Vi genomförde vår första akademi i Omodalen, Etiopien i oktober 2019 med tjugo ungdomar från Nyangatom folket. Resultatet blev  att vi nu jobbar på att bygga en liten plastindustri i en 40 fots container som skall skeppas ner till Etiopien och där vi skall träna ungdomarna i återvinning, plastsortering samt produktion av egna produkter. Såå spännande. Vill du veta mer och vara med så tveka inte att höra av dig.

2: Flow Network som handlar om att erbjuda företag samarbete där dom kan engagera sin personal i akademien och projekt som växer fram där, samt sponsra arbetet ekonomiskt. Under 2019 fick vi support av mr.Cap i Värnamo, BOB system och Revolution Race som hjälpte oss genomföra äventyret. 

3. Flow Adventure som är ett årligt återkommande äventyr då vi uppmärksammar arbetet samt samlar in pengar till den. Förra året var målet att samla in 50 000:- då vi paddlade, cyklade, gick och sprang från Värnamo till Stockholm. Vill du läsa mer om FLOW kan du hitta information under fliken flow på min hemsida. I år är målet att samla in 75 000:- 

Men så till äventyret. Jag är såå laddad och förväntansfull. Samtidigt väldigt ödmjuk inför uppgiften. Att gå långt under många dagar i fjällen och ofta i oländig terräng är krävande. Men det är också  det som är tjusningen. Vi kommer göra 35 km eller mer varje dag samt ett antal höjdmeter. Det innebär mycket uthållighetsträning under våren med en ryggsäck som succesivt skall väga mer och mer.

Jag försöker få ner vikten så mycket som möjligt och kommer starta med ca tolv kilo. Samtidigt är det en viktig balansgång att vandra lätt men säkert. Bra kläder och utrustning för en säker vandring tänker jag inte tumma på, däremot kommer komforten i andra hand. Vi kommer utgå från Abisko och sedan göra en vandring via Lapporten, årosjokk, mårmapasset, vistasvagge, jojo leden, kebne, drakryggen, nallopiken och sedan komma ut på kungsleden vid tjäktjapasset för de sista fem milen tillbaka till Abisko.

Vi är ett litet team och vi hjälps åt att utmana företag och privatpersoner när det gäller vårt mål på 75 000:-. Målet är detta och naturligtvis att gå i mål som team efter fem dagars vandring. Vill du veta mer om FLOW så tveka inte att höra av dig. Jag föreläser gärna på din arbetsplast, förening eller församling och varje föredrag jag håller om FLOW tar jag betalt för. Pengarna går oavkortat till arbetet.

Från och med nu kan du se en eller flera personer runt Värnamo med pannlampa och ryggsäck på kvällarna i Apladalen, borgen eller runt Osudden. då är det träning inför äventyret som pågår. Vi kanske ses!