Hur tränar du för att bli en bättre chef och ledare?

10 augusti 2018

Det har blivit dags för en ny säsong som chef och ledare. Ett antal utmaningar ligger framför dig denna hösten och frågorna du kanske ställer dig är: Hur kan jag fungera på bästa sätt i min roll? Hur kan jag kommunicera uppdraget till min personal ? Hur kan jag skapa en så optimal gruppdynamik och trivsel i teamet som möjligt? Hur hjälper jag mina medarbetare att prestera efter bästa förmåga?

Vi vet att träning ger resultat. Om vi löper regelbundet får vi bättre flås och bättre hälsa. Om vi tränar styrka regelbundet blir vi starkare och minskar risken för skador. Att träna på att utvecklas som chef och ledare följer naturligtvis samma kod. Träning ger färdighet och ett ökad självförtroende. 

Under våren och sommaren har jag i mitt eget liv märkt vad träningen gör för hälsan i ande, själ och kropp. Det har varit jobbigt och svårt emellanåt men också glädjande då framgångarna kommit, stora som små. Att läsa om ledarskap, reflektera över sitt eget ledarskap och våga se sig själv som ledare i spegeln med allt vad det innebär, är också en viktig form av träning. Det är en ständigt pågående process men ingenting som jag vill eller kan vara utan.

Bäst mår ens personliga och professionella identitet av att ständigt stöttas, coachas och korrigeras av en medvandrare och coach. Att vara tillräknelig inför någon är livsviktigt. Att det finns människor som får tala in i ens liv, även om det som ibland sägs är tufft att höra. Detta är också en form av livsviktig träning och ledarutveckling hos varje seriös chef och ledare.

Jag supportar chefer och ledare på detta sättet med hjälp av ett fantastiskt program som heter Dynamic Management. Kan detta vara något för dig eller någon av dina medarbetare? Du kan läsa mer om Dynamic Management här på hemsidan. Vill du veta mer så tveka inta att höra av dig till mig. Jag kommer gärna ut till dig för att berätta mer. Önskar dig en fin höst med bra ledarskapsträning och goda resultat som följd.  Med vänliga hälsningar Anders Ahlenius