Ditt ledarskap

29 januari 2020

Hur leder du dig själv och andra? Vem eller vilka får tala in i ditt ledarskap, både personligt och professionellt? Att ha människor som får tala in i våra liv är livsviktigt. Det är inte undantaget för någon. En människa som kan tala in i ditt liv kan bidra med en utvecklingskurva som är till gagn både för dig och din omgivning. Så hur hel vill du bli? Hur bra vill du bli? Och vad vill du tillföra i de människors liv som du leder. 

Ledarutveckling handlar om att påbörja en resa som kan ta dig och ditt sammanhang till den destination ni föresatt er att nå. När börjar du? Svaret på den frågan avgör när du sätter dig själv i rörelse, i rätt riktning. Men rörelse är inte alltid lätt. Rörelse skapar ofta friktion vilket vi gärna undviker eller skjuter framför oss. Friktion kan vara utmanande och besvärligt, men likväl så är det friktionen som skapar ett resultat och bestående värde.

Den här tiden på året har många satt sig i rörelse i form av nystarter som nyårslöften framkallar. Det kan handla om att man köper ett gymkort, börjar springa, tänka mer på vad man äter eller ta tag i någonting på arbetsplatsen eller i relationerna med människor i sin närhet. Allt detta sätter dig i rörelse men hur vi agerar då friktionen inträffar kommer avgöra resultatet.

Vi kommer inte i form för att vi köper ett gymkort. Vi kommer heller inte i form bara för att vi går med i viktväktarna eller köper en kokbok med hälsosam mat. Vi kommer heller inte vårda relationer bättre bara för att vi tänker att vi skall vårda relationer under 2020. Det är när vi agerar och skapar goda vanor som rörelsen blir konkret genom den friktion som uppstår. Det kan ta emot att träna regelbundet, att tänka på vad man äter och att faktiskt prioritera om i almanackan för att möte människor som du vill fördjupa och förändra relationerna till. Om vi kan skapa goda vanor som hjälper oss att bibehålla rörelse i rätt riktning genom all friktion som uppstår - då kan vi också uppnå ett bra resultat.

Genom att aktivt arbeta med sitt ledarskap individuellt och i grupp kan vi kalibrera oss själva och hitta vägen genom rörelsen i livet, de friktioner som uppstår och fram till ett resultat du önskar. Det arbetet kan ingen annan göra än du själv, men med en personlig ledarskapstränare kan du få stöd och hjälp på vägen.

Jag ser fram emot ett år då jag får fortsätta hjälpa människor och sammanhang att göra resan då dom utvecklas till den bästa versionen av sig själv. Vill du veta mer om hur jag arbetar och hur jag kan bli ett stöd till dig och ditt sammanhang? Hör av dig och boka ett möte. Jag ser fram emot att få lyssna på dig och var du befinner dig just nu. Och vart du är på väg.

Med vänlig hälsning

Anders Ahlenius