Dag 3 Flow Academy

28 oktober 2019

Hej. I går avslutade vi våra tre intensiva och inspirerande dagar tillsammans med detta härliga gäng. På bilden ser du hela gänget som engagerat deltagit i föredrag, workshops och samtal. Bara att få varit tillsammans med dem har varit värt allt arbete. Anne Wolf, Marcus Johansson och jag själv har mött en grupp som i princip inte har någonting men som ändå har alla möjligheter att kunna utvecklas till den bästa versionen av sig själv.

I går morse vaknade vi upp till den sista dagen med ungdomarna. Vår "att göra" lista blir längre och längre allteftersom ideer och planer smids. Vi vill göra så mycket för dessa ungdomar men samtidigt måste vi dra lite i handbromsen och acceptera att vi faktiskt bor i en annan del av världen och inte kan coacha dem lika intensivt som vi gjort dessa dagar. Ambitionen är dock att vi skall kunna följa dem framöver via en sms grupp samt genom att skicka inspiration och undervisning till dem via vår koordinator på platsen framöver.

Här finns ungdomar som vill arbeta med film, foto, driva företag, utbilda sig m.m. Det som är genomgående är att dom alla vill ta ledaransvar för att hjälpa sitt folk. Engelska språket är en nyckel inför framtiden då deras språk talas av långt mindre än 100 000 personer. Under dagarna har vi märkt hur de mer och mer söker dialogen och samtalet för att få träna sin engelska.

I går avslutade Anne sin undervisning med att bygga business. Hennes samlingar och workshops har skapat stort engagemang och hon har faciliterat samlingarna på ett väldigt bra sätt. Tack för din insats Anne, du har varit helt fantastisk!

Marcus avslutade sin undervisning i går med att visa flera filmer där små företagare i världen startat företag med väldigt enkla medel och börjat producera produkter av återvunnen plast. Han toppade sin final med att visa hur dom/vi skulle kunna etablera en liten industri med enkla medle och jag är helt säker på att det blir en väldigt spännande fortsättning på detta. Taack för att du hängde med hit Marcus! Du har gjort det så bra! 

Jag avslutade i går med att koppla ihop deras lokala verklghet med det arbete som pågår över hela världen utifrån FNs globala mål 2030. De sjutton mål som finns är alla viktiga men landar i #17 som i stora drag handlar om samarbete för en hållbar utveckling. Dom fick med sig en tio veckors resa av frågor som en gång i veckan innebär att de avsätter ett par timmar för att försäkra sig om att deras väg framåt ständigt är pågående. Tack Anne och Marcus och tack alla ni därhemma som gjorde det möjligt för oss att genomföra vår första Flow Academy. Det blir fler

Vi avslutade dagen med utdelning av ett diplom och då alla fått diplomet gick musiken igång och det blev vild och glädjefylld dans i lokalen. Jag deltog inte om någon undrar:) men jag gladdes med dem alla och bevittnade deras glädje med stor tacksamhet. Festmiddag blev det med nationella rätter ute i trädgården medan solen gick ner.

I dag avslutar vi med utvärdering i teamet innan vi packar väskorna för resa till Addis Abeba dit vi anländer i eftermiddag. Vi har haft fantastiska dagar tillsammans här och känner verkligen att vi har fått lika mycket av ungdomarna som vi har gett.

Hälsningar Anders