Dag 1 Flow Academy

26 oktober 2019

I går morse var det äntligen dags! Efter en rejäl frukost med äggröra, bröd och kaffe gav vi oss iväg på promenaden genom samhället ner till lokalen där vi skall vara under dessa tre dagar. Vi möttes av tjugo glada och förväntansfulla  ungdomar från Nyangatom folket och stämningen var på topp. Vi inledde med att överlämna ryggsäckar med användbara gåvor från företag och privatpersoner hemifrån innan våra samlingar startade upp och ni skall veta att det var väldigt uppskattat, så tack för alla bidrag!

Efter sedvanliga välkomsthälsningar och presentation av teamet drog dagen igång. Den första delen som jag hade handlade om självledarskap och vikten av att våga leva ett liv med mål och mening. Vi talade om hur vi sätter oss i rörelse i rätt riktning, hur vi kan hantera friktionen som uppstår då vi rör på oss, samt vilka resultat som är viktiga att uppnå då vi leder oss själva i rätt riktning. 

Den andra delen som Anne Wolf  ledde handlade om varför ledarskap är viktigt på livets olika områden. Privat och professionellt, i livet och när du arbetar med business. Här fick ungdomarna arbeta mycket i workshops och få förståelse för vad ledarskap är och hur vårt ledarskap blir som ringar på vattnet. Väldigt härligt att se ständigt uppräckta händer och ivrighet att dela sina tankar från ungdomarna.

Den tredje delen talade Marcus om plast. Vad är plast? Varför används plast? Vad finns plast i för komponenter. Han gav ungdomarna en grund i hur man arbetar med plast i vår tid och kommer de följande dagarna utveckla det i sina samlingar. Det som är så kul med att Marcus är med och undervisar om plast är det stora intresset hos ungdomarna som ställde frågor konstant. På bilden ser ni Marcus med några av studenterna.

Den sista delen i dag kallades för ”Dinner with a purpose” och i kväll berättade jag och Marcus om vårt äventyr i somras och lärdomar från det. Här applicerade vi lärdomarna vi gjort på livet överlag om vilka olika utmaningar vi kan lära oss hantera med god självkännedom, ett tydligt mål och goda relationer med andra.

Maten under dagen har varit varierad och god. Lunchen serverades vegetarisk gryta och i kväll fick vi getmage serverad. Det var annorlunda. Jag är väldigt tacksam över hela teamets engagemang och helt ärligt så tycker jag vi fått ut max av den här dagen med tanke på att upplägget är premiär för oss alla. En bonus är såklart att ha med oss Linda och Caroline på denna resa.

Vi avslutade dagen med lite utvärdering och samtal om hur det arbetas med unga människor överlag här och hemma i Sverige. Som så ofta blir samtal efter en lång dag med upplevelser både givande och viktig. Efter nattens sömn har vi nu ätit frukost och ser fram emot dag två. Tyvärr kunde jag inte ladda upp någon bild här på bloggen pga dåligt wifi men hoppas ni ändå kan läsa texten och få en "bild" av vår resa här nere.

Nu hänger vi på oss ryggsäckarna och lämnar vårt boende för dag 2.

PS. Glöm inte att anmäla er till festen som vi arrangerar till förmån för FLOW. Lördag den 23 november kl 18:30 på Mr.Cap, Bredastensvägen 2, Värnamo. Det blir god mat, inspiration, musik, berättelser, bild och film från FLOW Academy i Etiopien och dessutom auktionerar vi ut ett konstverk av Lars Axelsson. Köpeshillingen går oavkortat till FLOW. Biljetterna kostar 250:- och du beställer dem på anders@fivecontinents.se

Vi ses

Med vänlig hälsning,

Anders