Besök av Värnamo Nyheter och P4 Jönköping

21 juni 2019

Hej på er! Denna midsommarafton började med en kaffetår tidigt i morse med Linus från radio p4 Jönköping som droppade in och lät mig berätta om arbetet i Etiopien. Jag konstaterar att det här med media och intervjuer är ett område man absolut kan träna sig på att hantera på ett bra sätt för att få ut sitt budskap. Det är svårt att hitta rätt ord när man har några korta minuter på sig. Nutidningen, Värnamo samt Dagen har jag också fått berätta om höstens satsning för, och alldeles nyss lämnade Nils från Värnamo Nyheter mitt hus efter en intervju. Nu hoppas jag uppmärksamheten kring projektet skall ge lite draghjälp till insamlingen och till förmån för FLOW de kommande veckorna.

I dag har jag räknat på maten som måste med, men eftersom trippen upp till Stockholm är uppdelad i två delar på grund av jobb några dagar är det endast de första fyra dagarnas mat jag måste planera, resten kan jag fixa nästa vecka. På vandringsdagen i övermorgon blir det inga avancerade rätter utan energikakor och vatten, någon kaffeslurk och lite renkött som jag fått av min gode vän Olof Holmgren i Åre.

På måndag och tisdag tänker jag lägga lite mer krut på maten, särskilt på kvällarna. Frukostarna är ju kaffe och gröt medans luncherna blir nudlar och ett par mackor. Men kvällarna! Oj oj oj! Både måndag och tisdag kväll blir det fram med gjutjärnsmurikkan för att woka grönsaker och kött, möjligtvis fisk om vi lyckas få upp något i Vättern.

Min kompis Marcus Johansson som är med på hela trippen är en kaffekännare av Guds nåde, och han har både så han kan mala kaffe och brygga på olika sätt. Är det någon som passerar E4:an mellan Gränna och Motala under måndag och tisdag så får ni gärna köra förbi med några bakelser så bjuder vi på kaffe. 

I morgon skall jag och Marcus packa klart bilen och surra på kajakerna så vår trogne chaufför Robert Tedenby kan ta bilen och ansluta på söndag kväll i Jönköping. Det kommer bli en fantastisk dag eftersom packningen och planeringen inför en sån här tripp, en fjällvandring eller liknande är halva grejen då man bygger upp en förväntan.

Nu avslutar jag denna midsommarafton med att skicka lite pressreleaser till tidningar och media i Ödeshög, Motala, och Mjölby området och sedan blir det sömn. Hoppas ni har haft en riktigt fin midsommarafton. 

OBS: Vill du veta mer om projektet vi samlar in pengar till kan du klicka på fliken FLOW här på hemsidan och läsa mer. Hoppas du vill vara med och skänka en slant till det vi tänker genomföra. Du kan swisha på 1236760052. Hörs i morgon kväll!

/Anders